Καταγγελία Ν. Μαρκάτου: «Αστυνομικός με πυροσβεστήρα έσπασε το σαγόνι και τα δόντια φοιτητή»

Ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, μιλώντας στον Real FM, κατήγγειλε πως «αστυνομικός με πυροσβεστήρα, έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή», μετά το χθεσινό (10/2) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Παράλληλα, κατήγγειλε επίσης και τη μεταφορά τεσσάρων- τουλάχιστον – τραυματισμένων φοιτητών στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού (ανάμεσά τους και ο γιος του).

«Οι Αστυνομικοί, ανέβαιναν με τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια. Τραυμάτισαν κοπέλα με μηχανάκι η οποία νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλεύεται και ο γιος μου τον οποίο έσπρωξαν έπεσε και έβγαλε τον ώμο του. Ο φοιτητής, που του έσπασε το σαγόνι ο αστυνομικός, βρίσκεται στο νοσοκομείο», είπε ο πρώην πρύτανης και ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί νομικά κατά της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως κτά το χθεσινό πανεπκπαιδευτικό συλλαλητήριο, οι κάμερες των δημοσιογράφων κατέγραψαν άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ να καβαλούν με τα μηχανάκια το πεζοδρόμιο μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών, να ακινητοποιούν νεαρούς και να γρονθοκοπούν κόσμο που ήταν πεσμένος στο έδαφος, ενώ άλλοι έριχναν με φόρα τις μηχανές τους πάνω στα άτομα που υποχωρούσαν, με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών να οδηγείται στην Ομόνοια όπου και διαλύθηκε σταδιακά. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 52 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 27 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here