Καταγγελία κρατουμένων για την εισβολή των ΕΚΑΜ στα κελιά και ξυλoδαρμούς

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Με ανακοίνωση τους κρατούμενοι όπως λένε των πτερύγων Α , Β και Δ των φυλακών Κορυδαλλού, καταγγέλλουν ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Απριλίου, ομάδες πάνοπλων αστυνομικών των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στη φυλακή και πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες σε κελιά της Α και Δ πτέρυγας. Οπως μάλιστα αναφέρουν οι κρατούμενοι δένονταν πισθάγκωνα και όσοι αντιδρούσαν ξυλοκοπούνταν από του αστυνομικούς. 

Για να διαμαρτυρηθούν οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους έως τις 10 το βράδυ ενώ ζητούν εξηγήσεις για τους λόγους των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έλεγξαν κελιά ποινικών και αντιεξουσιαστών κρατουμένων και μετήγαγαν 11 άτομα (σκληρούς ποινικούς και αντιεξουσιαστές) στο Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη.

Πληροφορίες λένε ακόμη ότι από τους τρεις αντιεξουσιαστές, ο Παναγιώτης Ασπιώτης θα μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ο Αντώνης Σταμπούλος στη Λάρισα και ο Παναγιώτης Μιχαλάκογλου στη Νιγρίτα Σερρών.

Ανακοίνωση Κρατουμένων

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συγκεκριμένα από τις 00.30 ως τις 7-8 τα ξημερώματα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μαζί με μεικτά κλιμάκια της ασφάλειας και εισαγγελλείς , πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην Α’ και Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Οι κρατικοί μηχανισμοί εισέβαλαν με υπεροπλία δύναμης και διάθεση εξευτελισμού των κρατουμένων. Συγκεκριμένα οι έρευνες στα κελιά γινόταν ανά δύο κελιά και 4-5 κρατούμενοι βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με δεκάδες πάνοπλους ΕΚΑΜΙΤΕΣ, οι οποίοι δέναν πισθάγκωνα τους κρατούμενους και τους εξανάγκαζαν να κοιτάνε στο τοίχο όση ώρα διαρκούσε η έρευνα, οποιοσδήποτε αντιστεκόταν σε αυτό το σαδιστικό καψόνι υπέστη ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όλα τα κελιά των δύο πτερυγών ψάχτηκαν, πράγματα και συσκευές διαλύθηκαν ενώ οι προκλήσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν αφού πετούσαν τα ρούχα των κρατουμένων στα σκουπίδια, κατέστρεφαν αντικείμενα τους και έριχναν φαγητά και άλλα είδη στο πάτωμα.
Το κράτος πραγματοποιεί ασκήσεις επιβολής και ελέγχου και ποιος να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα όταν όλα παρακάμπτονται μπροστά στο δόγμα του νόμου και της τάξης. Όπως είπαμε κρατούμενοι χτυπήθηκαν και δεκάδες άλλοι μετήχθησαν βιαίως σε διαφορετικές φυλακές ενώ οι πτέρυγες άνοιξαν 11 το πρωί.

Απέναντι σε ακόμα μια κίνηση επιβολής θα παραμείνουμε στα προαύλια των πτερυγών μας ως τις 8 το απόγευμα και θα μπούμε στα κελιά μας μετά τις 10 το βράδυ. Απαιτούμε να μάθουμε το λόγο εισβολής της αστυνομίας και η σωφρονιστική υπηρεσία μαζί με το υπουργείο δικαιοσύνης να δώσουν εξηγήσεις για τον αυταρχισμό, τα σπασμένα κελιά, τους ξυλοδαρμούς και τις προκλήσεις της αστυνομίας.
Να δημιουργήσουμε κοινότητες αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας απέναντι στη κρατική βαρβαρότητα.

Κρατούμενοι της Α’, Β΄και Δ’
Πτέρυγας Φυλακών Κορυδαλλού
18-4-2016

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here