Καταγγελία Κ.Αρσένη για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Πολύωρο αποκλεισμό των συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από τους δικηγόρους τους, καταγγέλλει ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κ. Αρσένης. Συγκεκριμένα από το γραφείο τύπου του κ. Αρσένη τονίζεται ότι:

Απόψε, κατά τη διάρκεια της μαζικής διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που περιστέλλει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις πολιτών.

Επί 50 λεπτά περίμενε ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25, Κ. Αρσένης στην είσοδο του κτιρίου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, χωρίς να του επιτραπεί να ανέβει στον 6ο όροφο, όπου κρατούνται οι συλληφθέντες. Μετά από συνεχή πίεση του Βουλευτή, τελικά ανέβηκε. Συνομιλώντας με τη διοίκηση του τμήματος Πολιτικής Ασφάλειας, με επικεφαλής τον κ. Σιάφη, επέμεινε να επισκεφθεί τους συλληφθέντες και να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους.

Τελικά, επιτράπηκε στον Κ.Αρσένη να συναντήσει τους συλληφθέντες, χωρίς όμως να συνομιλήσει μαζί τους, ενώ ο κ. Σιάφης επέμενε ότι «οι δικηγόροι θα μπουν, όταν απαγγελθούν οι κατηγορίες». Έως τα μεσάνυχτα και τρεις ώρες μετά τις συλλήψεις, οι δικηγόροι περιμένουν ακόμη στο δρόμο μπροστά από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Την ώρα που βρισκόταν εκεί ο Κ. Αρσένης, ο οποίος τελικά δεν πρόλαβε την ψηφοφορία στη Βουλή, ενημερώθηκε για 9 πιθανές συλλήψεις, 6 προσαγωγές και τραυματισμό 4 αστυνομικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here