Καταγγελία για επιχείρηση Γερμανών νεοναζί στα σύνορα

Η Katharina König-Preuss, υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμου της Die Linke στο κρατίδιο της Θουριγγίας, κατήγγειλε ότι από πληροφορίες, ιντερνετικά τσατ, καλέσματα κλπ, φασιστικές ομάδες βρίσκονται στην Ελλάδα και ότι επιπλέον νεοναζί από την Γερμανία κινητοποιούνται να προσεγγίσουν τα σύνορα.

Η König-Preuss τονίζει ότι λαμβάνοντας υπόψη το ρατσιστικό συναίσθημα που εκδηλώνεται ήδη σε διάφορα επίπεδα, με τις επιθέσεις σε πρόσφυγες, εθελοντές υποστηρικτές και οργανώσεις όπως οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» καθώς και δημοσιογράφους στην Ελλάδα που εξέφρασαν φόβους για πογκρόμ.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι απαραίτητο «να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα για να εμποδίσουμε τους γερμανούς νεοναζί να φτάσουν στην Ελλάδα». «Υποστηρίζω γενικά τα ανοιχτά σύνορα, αλλά αυτό δεν ισχύει αν οι νεοναζί θέλουν να ξεκινήσουν να επιτίθενται σε ευάλωτους ανθρώπους. Το καθήκον εδώ είναι να αποτρέψουμε τους νεοναζί και να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Επιπλέον επισημαίνει την ανάγκη για ένα πρόγραμμα αποδοχής προσφύγων από την Ελλάδα. Ήδη, όπως λέει, «πολλές πόλεις στη Γερμανία έχουν δηλώσει ότι είναι τα λεγόμενα» ασφαλή καταφύγια » και  ότι επιθυμούν και μπορούν να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες. Αντί των δυστοπικών ιστοριών της μοίρας, πρέπει να υπάρχει μια πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που να σώζει τους ανθρώπους από την ανάγκη και να τους φέρνει σε ασφαλείς συνθήκες».

Πηγή: alterthess.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here