Κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας-Επιχείρηση τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων-Βίαιη προσαγωγή του «Μ. Σαράφη» που αρνήθηκε να εξεταστεί

 

Σε μια πρωτοφανή διαδικασία εξευτελισμού των θεσμών και παραβίασης των νόμων, έχει προχωρήσει η πλειοψηφία της Προκατακρτικής Επιτροπής της Βουλής, καταπατώντας χωρίς δισταγμό κάθε νομιμότητα, αρκεί να ασκηθεί πίεση στους προστατευόμενους μάρτυρες και να «αθωωθούν», τα εμπλεκόμενα στελέχη της.

Πρόκειται για την την πλέον απροκάλυπτη και επονείδιστη επιχείρηση παραβίσης της νομιμότητας και των θεσμών, από τους δήθεν θεματοφύλακές τους.

Αποφασίστηκε πριν από λίγο απο την πλειοψηφία της προανακριτικής η προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη στην ΓΑΔΑ, μετά την άρνηση του, να παραστεί για να εξεταστεί.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται η 6μελής αντιπροσωπεία της Βουλής για την εξέταση των δύο προστατευμένων μαρτύρων, όπου όμως δεν προσήλθε ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σεραφείμ» για την προγραμματισμένη εξέτασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του, ενώ το αίτημα φέρονται να μην έχουν υπογράψει οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Ούτως ή άλλως, το ΚΚΕ θεωρεί προσχηματική τη διαδικασία και έχει ζητήσει να καταθέσουν οι μάρτυρες με τη φυσική τους παρουσία και το πραγματικό τους όνομα.

Πηγή: https://www.skai.gr/viaii-prosagogi-sarafi-logo-arnisis-tou-na-emfanistei
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here