Καταδίκη σε 3 χρόνια φυλάκιση για την Θ. Σκορδέλη της ΧΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (ηθική αυτουργία) σε βάρος Αφγανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα στις 16/9/2011. Με την ίδια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν και οι δύο άλλοι Χρυσαυγίτες Μαρκουλάκης και Λουκιανός, ως φυσικοί αυτουργοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή 4 ετών φυλάκισης για όλους τους κατηγορούμενους πριν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η επιμέρους υπόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο της εγκληματικής της δράσης. Η Σκορδέλη καταδικάσθηκε επίσης για την επίθεση στο κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010.

Εντύπωση προκάλεσε η πλήρης απουσία οποιουδήποτε συμπαραστάτη (Χρυσαυγίτη ή «αγανακτισμένου κατοίκου») στο πλευρό της Σκορδέλη, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες δικασίμους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here