Καταδικάστηκαν Παναγιώταρος-Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής

Αλλη καταδίκη της δικαιοσύνης σε χρυσαυγίτες. Οι πρώην βουλευτές με την Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για την υπόθεση των «άσκοπων πυροβολισμών στη κηδεία του του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή το 2013.

Στους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν βρέθηκαν στο Δικαστήριο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Το δικαστήριο απέρριψε και τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί νομικής πλάνης, ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι «θεώρησαν ότι δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κατέθεσαν μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, αναγνωρίζοντας τους δύο τότε βουλευτές ενώ μετέπειτα βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες οι οποίοι είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here