Καταδικάστηκαν 5 από τους 14 μαθητές για τη ναφθαλίνη σε σχολεία του Αγρινίου

Πέντε από τους συνολικά 14 κατηγορούμενους μαθητές ηλικίας 13 έως 17 ετών  καταδικάστηκαν από το Μονομελές δικαστήριο Ανηλίκων, για την ρίψη ναφθαλίνης σε  σχολικά κτήρια στο Αγρίνιο -η ενέργεια ειχε ως συνέπεια να μην λειτουργουν τα σχολεία για μια έως δυο ημέρες.

Οι εννέα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία, στον ένα επεβλήθη προφορική επίπληξη και όσον αφορά στους τέσσερεις, ανατέθηκε η εντατική επιμέλειά τους  στην υπηρεσία ανηλίκων των δικαστηρίων Αγρινίου, μέχρι την ενηλικίωσή τους (μέχρις ότου γίνουν δηλαδή 18 ετών)

Αποσύρθηκε πάντως η κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οι ανήλικοι μαθητές κατηγορήθηκαν μόνον για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Συγκεκριμένα στις  7 Νοεμβρίου η Εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαριά σωματική βλάβη. Δηλαδή προτάθηκε η μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας σε πλημμέλημα. Επίσης, προτάθηκε η ενοχή των ανηλίκων για την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και η αθώωση τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Τελικά, η σημερινή απόφαση , προβλέπει της απαλλαγή όλων από τις κακουργηματικές κατηγορίες. Οι περισσότεροι μάλιστα εκ των κατηγορούμενων αθωώθηκαν πλήρως. Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και ο πέμπτος για απλή συνέργεια.

Οι ανήλικοι ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννέα άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα. Από τις 21/09/2017 έως και την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολεία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης. Συνολικά είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι αλλά για τους τρεις δεν προέκυψαν στοιχεια συμμετοχής και παραπεμφθηκαν οι 14

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here