Αυτός είναι ο γιατρός που φέρεται ότι τεμάχισε ζωντανό τον Κασόγκι

 

O Δρ Σαλάχ αλ Τουμπάιγκι φέρεται ότι αναγνωρίστηκε από τις τουρκικές αρχές ως ένας από τους 15 άνδρες που βρισκόντουσαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου και πήραν μέρος στην άγρια δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει και εικάζουν ότι ο άνθρωπος που τεμάχισε ζωντανό τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ακούγοντας μουσική για να μην τον ενοχλούν οι κραυγές του θύματος, είναι ο δρ Σαλάχ Αλ Τουμπαιγκί, ο οποίος ήταν ιατροδικαστής στη Βικτώρα της Αυστραλίας το 2015.

Ο Σαλάχ αλ Τουμπάιγκι εκπαιδεύτηκε στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στη Μελβούρνη με χρηματοδότηση από τη Σαουδική Κυβέρνηση. Όπως γίνεται γνωστό έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την αναγνώριση θυμάτων από μαζικές καταστροφές και νεκροψίες. Είχε κάνει σπουδές στην Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004. Πλέον κατέχει υψηλή θέση στο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο γιατρός ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πρεσβεία να βάλουν τα ακουστικά τους ενώ άρχισε να τεμαχίζει τον Τζαμάλ Κασόγκι που κρατούσαν σε ένα τραπέζι.

Εικάζεται ότι έκοβε ένα προς ένα τα μέλη του Κασόγκι με πριόνι για τα οστά, αρχίζοντας από τα δάχτυλα του. Όταν ολοκλήρωσε το έργο του, εξαφάνισε τα μέλη και τον τεμαχισμένο κορμό του θύματος πετώντας τα σε οξύ.

Το ρολόι του δημοσιογράφου που λειτούργησε σαν μαγνητόφωνο κατέγραψε τις συνομιλίες μέσα στο προξενείο και αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο γιατρός ακούγεται να λέει «Όταν κάνω αυτή τη δουλειά θέλω να ακούω πάντα μουσική». Σύμφωνα με την ίδια καταγραφή ο Κασόγκι βρισκόταν στο γραφείο του προξένου, όταν μπήκαν μέσα οι δολοφόνοι του και με τη βία τον μετέφεραν στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο όπου επάνω σε ένα τραπέζι τον τεμάχισαν ζωντανό.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here