«Καρφιά» Ζωής για… πραξικοπηματίες

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Kλιμακώνει την κριτική της κατά της κυβέρνησης η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. λίγες ώρες μετά την επιστολή της τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία κάνει λόγο για «αντισυνταγματική» διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Προσερχόμενη στη Διάσκεψη των Προέδρων , η οποία ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης  η κ.Κωνσταντοπούλου είπε σε συνεργάτες της  ότι «είναι γνωστοί στην ιστορία οι πραξικοπηματίες και σίγουρα δεν είναι αυτοί που περιφρουρούν τους θεσμούς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτείνει να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί η συνεδρίαση στη Βουλή προκειμένου να εξαντληθεί το όριο των δέκα ωρών που προβλέπεται για τις συνεδριάσεις  που γίνονται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Κατά την τοποθέτησή της για το νέο σχέδιο νόμου που συζητείται απόψε Τετάρτη, η πρόεδρος της Βουλής  είπε ότι όλη η πολιτική της δράση τα προηγούμενα χρόνια ήταν για την κατάργηση και όχι την συνέχιση των μνημονίων.

«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα να ψηφίσω το νομοσχέδιο. Ως επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης την προηγούμενη περίοδο δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω διαδικασίες οι οποίες καθιστούν τη Βουλή διακοσμητική, αίρουν την εγγυητική λειτουργία Κοινοβουλίου και καταστρατηγούν τη συνείδηση βουλευτών», ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here