Καρφιά Ρέντσι για αποστάτες αλλά και Βαρουφάκη που..ξεφορτωθήκαμε!

«Όποιος με απόσχιση λαβώνει, στις εκλογές πεθαίνει. Κι αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε».

Με αυτό τον εύγλωτο  τρόπο, σχολίασε ο  Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τις ελληνικές εκλογές, την μη είσοδο της Λαικής Ενότητας στη Βουλή. Αλλά ήταν ένα σχόλιο-παραβολή που απευθύνονταν προς την δική του εσωτερική αντιπολίτευση στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Με αφορμή τις ελληνικές εκλογές, ο Ματέο Ρένσι, μιλώντας στη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματός του, απευθύνθηκε στην εσωτερική αντιπολίτευση λέγοντας: «περιορίζομαι να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν ίσως πολύ σε επίπεδο απειλής, αλλά όχι τόσο πολύ τη στιγμή των εκλογών».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο Ρέντσι ανέφερε: «Η σχέση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα συμβολίζει αυτό ακριβώς. Δεν έγιναν σημαντικές συνεδριάσεις του κόμματός μας μετά την νύχτα εκείνη κατά την οποία η συζήτηση για την Ελλάδα προσέλαβε πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Στις 8 το πρωί επιτεύχθηκε μια συμφωνία, επί της οποίας, στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την δύναμη και το θάρρος να πάει σε εκλογές και να ζητήσει την συναίνεση του λαού του.

Δεν αναφέρομαι, προς το παρόν, στην συζήτηση πολιτικής φύσης σχετικά με το τι είναι η αριστερά, αν κέρδισε η εξτρεμιστική ή η ανανεωτική Αριστερά.

Περιορίζομαι στο να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν ίσως πολύ σε επίπεδο απειλής, αλλά όχι τόσο πολύ τη στιγμή των εκλογών». Όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές. Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν στην σημερινή Ευρώπη υπάρχει ή δεν υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην δημοκρατία -στις μορφές κυβέρνησης του δήμου- και στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αλλά και στους κανονισμούς, τους νόμους, τις οδηγίες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και είναι ένα θέμα που αφορά την Δημοκρατία μας και την αντίληψή μας για την Δημοκρατίας μας».

Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στον Ματέο Ρέντσι, μέσω twitter:

Δεν ξεφορτωθήκατε εμένα κ. Ρέντζι. Την ευρωπαϊκή δημοκρατία ξεφορτωθήκατε όταν εκβιάσατε τον Αλέξη εκείνο το βράδυ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here