«Καρφιά» Πλεύρη κατά Δένδια για τον όρο «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

Εσωκομματική τρικυμία προκαλεί στη Νέα δημοκρατία ο διπλωματικός τραγέλαφος και όλα όσα εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών την αναγραφή και έπειτα την διαγραφή του όρου «ιστορική» από το επίσημο εθνικό έγγραφο.

Αγανάκτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης γνωστός για τις ακραίες θέσεις του βουλευτή της ΝΔ, για την «απαράδεκτη αναφορά» ως «ιστορική» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον ant1, ζήτησε εξηγήσεις και ευθύνες φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το Νίκο Δένδια και το υπουργείο Εξωτερικών, για την «λανθασμένη αναφορά».

Εμμένοντας ο Θ. Πλεύρης πιστός στο ακροδεξιό του κοινό χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, ως «άθλια και ανιστόρητη συμφωνία» και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ αναγκάστηκε να την υιοθετήσει.

Η Όλγα Γεροβασίλη που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πλέυρη, αιχμηρά θύμισε στον βουλευτή της ΝΔ,  ότι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ τότε «φόρεσαν περικεφαλαίες, κατέβαιναν σε συγκεντρώσεις και καλούσαν σε καταλήψεις» για να υιοθετήσουν σήμερα ως ιστορική την Συμφωνία των Πρεσπών που τότε πολεμούσαν.

«Γελοίο περιστατικό» χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το περιστατικό με την  αναγραφή – διαγραφή της λέξης ιστορικής, σχολιάζοντας ότι είναι γνωστό τοις πάση πως τα κοινά ανακοινωθέντα διασταυρώνονται από κοινού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here