Καραμανλής: Η παραμονή στην Ευρώπη επιβάλλεται για εθνικούς λόγους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση ύστερα από έξι χρόνια πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα υποστήριξε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, πρωτίστως για λόγους εθνικούς. «Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή την ασταθή γειτονιά του κόσμου ξέρει ότι η εθνική ασφάλεια υπερτερεί ως κριτήριο», τόνισε.  

Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική επιδίωξη, απευθύνεται όμως στο λαό αισθανόμενος την ανάγκη να πει την αλήθεια.

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια ιστορική πρόκληση», υποστήριξε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι μας έκαναν σοβαρά σφάλματα στην αντιμετώπιση της κρίσης, παραδέχθηκε, με οδυνηρές συνέπειες να έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας .

Όμως η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλει την ανάγκη να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται από οικονομικούς μόνο λόγους, υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής. «Επιβάλλεται πάνω απ’όλα για λόγους εθνικούς. Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη, την ασταθή γειτονιά του κόσμου ξέρει ότι η εθνική ασφάλεια υπερτερεί ως κριτήριο. Δεν έχω προσωπική επιδίωξη. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση, όπως πάντα, να σας πω την αλήθεια», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός .

Ολοκληρώνοντας εκτίμησε ότι «εξωθώντας την Ελλάδα εκτός Ευρώπης την εκθέτουμε σε κινδύνους. Η επιλογή του «όχι» στο δημοψήφισμα θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο. Πρέπει να πούμε «ναι» στην Ευρώπη με σύνεση και με ενότητα», κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here