Καπραβέλος: Ο εμβολιασμένος 70χρονος σε ΜΕΘ είναι προειδοποίηση για όλους τους εμβολιασμένους

Τα εξαιρετικά ποσοστά κάλυψης που προσφέρουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό συνεχίζουν να αφήνουν ένα 10% εκτεθειμένο σε βαριά νόσηση, η προβολή αυτού του ποσοστού στον εμβολιασμένο πληθυσμό δείχνει ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών από αυτούς που «χαλάρωσαν» μετά το εμβόλιο κινδυνεύουν ακόμη, εξήγησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα» ο 70χρονος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ ενώ νωρίτερα είχε ολοκληρώσει κανονικά τον εμβολιασμό και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, είπε ο κ. Καπραβέλος, είναι «κυριολεκτικά ο πρώτος ασθενής που νοσηλεύεται στις ΜΕΘ μας (με αυτά τα χαρακτηριστικά) από την αρχή των εμβολιασμών, έχουμε νοσηλεύσει εκατοντάδες».

Αυτό επιβεβαιώνει κατά τον ίδιο και το ότι «οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να… πανηγυρίζουν, δεν συμφωνώ με την χαλαρότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή. Δεν είναι μόνο αυτός που δίνει μάχη για τη ζωή του … ανήκει στους 1 στους 10 που δεν καλύπτουν τα εμβόλια, είναι πάρα πολλοί». Σημειώνεται ότι σε περίπου 5 εκατομμύρια ολοκληρωμένους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, αναλογούν εκατοντάδες χιλιάδες που πιθανώς δεν έχουν πραγματικά καλυφθεί ως προς την προστασία από την σοβαρή νόσηση, με βάση τα ποσοστά που γνωρίζουμε για την απόδοση των εμβολίων.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας και η αποφυγή συνωστισμού είναι κρίσιμα και για τους εμβολιασμένους σε αυτή τη φάση του τέταρτου κύματος, υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here