Κάποια μικρά βήματα στο Κυπριακό – Συμφωνήθηκαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Σειρά μέτρων που θα οικοδομήσουν εμπιστοσύνη αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα προγραμματίσουν άμεσα την υλοποίηση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, αποφασίστηκε η διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας, μέσω ξεχωριστών συμφωνιών των δύο πλευρών με παρόχους, οι οποίοι θα συνδέονται με κόμβο που θα έχει βάση στην Ευρώπη.

Επίσης συμφωνήθηκε η διασύνδεση ηλεκτρικών δικτύων, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί το 2015, για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

Οι δύο ηγέτες «έδωσαν τα χέρια» και για την αποναρκοθέτηση εννέα σημείων, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκονται τοποθετημένες νάρκες.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ως κίνηση καλής θέλησης ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποφάσισε την επιστροφή πινάκων Ελληνοκύπριων καλλιτεχνών που βρίσκονται στα κατεχόμενα από το 1974 και αντιστοίχως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραδώσει οπτικοακουστικό υλικό Τουρκοκύπριων καλλιτεχνών πρό του 1974, από το αρχείο του ΡΙΚ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here