Κάπα Research: Μοιρασμένοι οι Ελληνες για το αποτέλεσμα των εκλογών-Μικρό το πολιτικό κεφάλαιο Μητσοτάκη

Μοιρασμένοι στα δύο είναι οι πολίτες όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research μόλις το 47% δηλώνει ελπίδα, ικανοποίηση και ανακούφιση για το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ το 45% δηλώνει απογοήτευση, οργή και ανησυχία!
Επίσης αυτό που περιμένουν πρώτα απ΄όλα οι πολίτες είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υποσχέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, γεγονός που θα κρίνει εν πολλοίς και την τύχη της κυβέρνησής του.

 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, πιο δημοφιλής είναι ο Νίκος Δένδιας, για τον οποίο θετική γνώμη έχει το 65% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης με 57% ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 55%.

Δείτε την λίστα

Ικανοποίηση για τις επιλογές Μητσοτάκη

Ικανοποιητικές κρίνονται επίσης και οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πρόσωπα που έθεσε σε κάθε υπουργείο. Την χαμηλότερη ανταπόκριση ωστόσο συγκεντρώνει η επιλογής της Λίνας Μενδώνη για το υπουργείο Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα οι πολίτες φαίνεται πως πρώτα απ’ όλα θέλουν να δουν αλλαγές στην φορολογική πολιτική του κράτους. Μάλιστα αυτό το ζήτημα προηγείται… με διαφορά στην επιλογή τους, ενώ ακολουθεί αυτό της παραβατικότητας.

Οριακή ικανοποίηση και για το αποτέλεσμα των εκλογών

Οι πολίτες πάντως σε ποσοστό 51% απαντούν πως έκριναν θετικά το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το 46% που το κρίνει αρνητικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here