Καμμένος: Θα κάνουμε τον παν για να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση όταν και αν έλθει η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ στη Βουλή, δήλωσε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα κάνει το παν για να μην έλθει η συμφωνία στη Βουλή αλλά εάν κατατεθεί θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση πριν την ψηφοφορία στην Βουλή.

Είπε μάλιστα ότι θα εφαρμόσει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία. Εάν κάποιοι βουλευτές του υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών θα εκδιωχθούν από τους ΑΝΕΛ, αποσαφήνισε.

Υποστήριξε δε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά απλώς μια μονογραφή των δυο υπουργών Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει εκτιμήσει πως παρά την διαφωνία τους με την συμφωνία των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη.

Ο κ. Καμμένος ωστόσο σημείωσε ότι εάν οι ΑΝΕΛ θέσουν τέλος στην συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στερώντας από την κυβέρνηση την πλειοψηφία στη Βουλή, «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση».

Ο κ Καμμένος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι άλλαξε στάση και υποστηρίζει τώρα το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here