Καμμένος: «Σαμαράς και Βενιζέλος αλληλοκουκούλωναν κομπίνες, εμείς με το ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστήκαμε έντιμα»

«Ελπίζω οτι θα φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας τον Οκτώβριο του 2019, οπότε οι πολίτες θα έχουν αντιληφθεί τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος», είπε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Οταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Η συνεργασία μας ειναι έντιμη και αποτελεί  παράδειγμα για τον ιστορικό του μέλλοντος. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή την περίοδο που κυβερνήσαμε μαζί με  σύγκρουση ή εκβιασμό. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου η οποία στηρίχθηκε στην κοινή αρχή του να καλύψουμε ο ένας τις κομπίνες του άλλου»

Στο ερώτημα αν θα ρίξει την κυβερνηση για τις Πρέσπες έδωσε την εξής ρεαλιστική απάντηση:

«Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Εάν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση. Ομως ακόμα και αν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια, δεν πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες στη γειτονική χώρα μέχρι το καλοκαιρι του 2019 (οπότε οι εκλογές θα απέχουν ούτως ή άλλως ελαχιστα άφησε να εννοηθεί). Αν τέλος πάντων ολοκληρωθούν θα κάνω τρεις ενέργειες. Θα προτεινω κατ’ αρχήν στον πρωθυπουργό τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να πάρει θέση ο ελληνικός λαός. Αν δεν δεχτεί, θα του προτείνω  οποιαδήποτε απόφαση και συζήτηση στη Βουλή να γίνει μετά το πέρας της τετραετίας. Και η  τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες. Οπότε ας το αφήσουμε αυτό κι ας μας πει επιτέλους τι στάση θα κρατήσουν επι του προκειμενου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γενικότερες αλλαγές στα Βαλκάνια.

«Έχουμε έναν διάλογο. Η Αλβανία μιλά με τη Σερβία για την παραχώρηση εδαφών στο Κόσοβο. Αυτό το δέχεται η ΗΠΑ και η ΕΕ. Εδώ έχει να κάνει με αλβανόφωνους και σλαβόφωνους Βουλγάρους. Μετά την εξέλιξη στο Κόσοβο, θα δούμε τι θα γίνει και με το Σκοπιανό», ειπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here