Καμμένος: Περιμέναμε θερμό επεισόδιο στη Κύπρο, με βάση τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ

Σε επιφυλακή για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο των Τουρκών την Πρωτομαγιά 1η Μαϊου στην Κύπρο, ήταν οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αυτό είπε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής  Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους τουρκικά έγγραφα στα οποία φαίνονταν ότι οι Τούρκοι σχεδίαζαν πρόκληση «θερμού» επεισοδίου στην Κύπρο με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων.

«Είχαμε στα χέρια μας τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία και φαινόταν ότι ετοιμάζεται για επεισόδια στο οικόπεδο 6» ανέφερε ο κ. Καμμένος για να εξηγήσει «Συγκεκριμένα, ετοιμαζόταν (σσ η Τουρκία) να στείλει το Μπαρμπαρός για να εμποδίσει την Total να κάνει άντληση. Οι ΝΟΤΑΜ αναφέρονταν στην 1η Μαΐου και τα διαρρεύσαμε για να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί».

Οι αποκαλύψεις του υπουργού έγιναν προς επιβεβαίωση διαρροών, που προειδοποιούσαν για κίνδυνο ισχυρής αύξησης της τουρκικής προκλητικότητας. Τότε υπήρξαν και αυστηρές ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καυτηρίαζαν την τακτική του κ. Καμμένου να εμπλέκεται σε ζητήματα του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα και ο άλλος ακροδεξιό. Εμείς όμως δικαιωθήκαμε» σχολίασε ο κ. Καμμένος. Ο ίδιος υπογράμμισε δε, πως βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς συμπεριλαμβάνοντας τις παραμέτρους που δημιουργούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here