Καμμένος: Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίζεται επιχειρηματία που εμπλέκεται σε 4 υπόθεσεις-Κοντονής: Βαποράκι επιχειρηματικών συμφερόντων η αντιπολίτευση-Ολα και όλοι ελέγχονται

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ- Γ. ΛΙΑΚΟΣ

«Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», είπ υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, για την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Γιανουσάκη στην υπόθεση του ναρκω-πλοίου Noor 1.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού σε αυτή εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη Ν.Δ., ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

 

Προηγήθηκε η ερώτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη.

Ανέφερε ακόμη πως «αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζακανόπουλος ή ο κ. Κοντονής».

Υποστήριξε ακόμη πως αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, αυτό συνιστά παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας.

Είπε ακόμη ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

Απαντώντας, ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση.

 

«Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη. Θα σας κλείσουν σίγουρα πολλές συνεντεύξεις στα μέσα που έχει ο κ. Μαρινάκης» τόνισε στη δευτερολογία του ο Π. Καμμένος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, υποστήριξε ότι όλα θα ελεγχθούν από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Είπε ότι το ίδιο θα έκαναν όλοι οι βουλευτές και υπουργοί, εάν είχαν απέναντί τους έναν κρατούμενο που έλεγε ότι απειλείται η ζωή του σε μια υπόθεση που έχουν δολοφονηθεί άλλα 7 άτομα και ότι θέλει να κάνει αποκαλύψεις με στοιχεία.

Οπως επεσήμανε, δικαστικοί λειτουργοί ερευνούν και τις καταγγελίες Γιαννουσάκη κατά επιχειρηματία και τις καταγγελίες με τις οποίες υπαναχώρησε.

Ο κ. Κοντονής είπε ακόμη ότι δεν στέκει ο ισχυρισμός περί διαγωνισμού στον ΔΟΛ και άλωσης του τύπου όπως ισχυρίζονται κάποιοι, καθώς η πρώτη καταγγελία του Γιαννουσάκη έγινε τον Ιανουάριο, όταν δεν υπήρχε θέμα ΔΟΛ.

Και συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής: Οι αναφορές στο τύπο έγιναν από εφημερίδα του εμπλεκόμενου επιχειρηματία(Β. Μαρινάκη) μετά τον έλεγχο που έκανε στα γραφεία του η οικονομική αστυνομία. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Ουδείς μεγαλόσχημος είναι στο απυρόβλητο. Ολοι ελέγχονται από την σημερινή κυβέρνηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here