Καμμένος: Με Τσίπρα μέχρι τέλους γιατί είναι έντιμος- Τι λέει για την εθελοντική στράτευση γυναικών

Την πρόθεσή του να στηρίξει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «μέχρι τέλους» επανέλαβε ο πρόεδρος τον Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία έντιμη πολιτική συμφωνία. «Η δική μου με τον Αλ. Τσίπρα είναι μεταξύ δύο ανθρώπων που ήθελαν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο. Θα στηρίξω τον Αλ. Τσίπρα προσωπικά μέχρι τέλους γιατί είναι ένας έντιμος πολιτικός», τόνισε.

Παράλληλα είπε ότι επιμένει στα σχέδιά του για τη στρατιωτική θητεία των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια. Μιλώντας στο Mega, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι η πρόταση είναι «να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει το στράτευμα από τη μείωση της θητείας που έχει επέλθει», καθώς «προσωπικό δεν μπορούμε να προσλάβουμε» αλλά «το να μπορέσουμε να καλέσουμε εθελοντικά εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να έρθουν από μόνες τους να υπηρετήσουν μια εξάμηνη θητεία είναι κάτι που το βάζουμε στο τραπέζι».

Ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν αποσύρεται και ότι θα μιλήσει όχι μόνο με τον πρωθυπουργό αλλά και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η βασική εκπαίδευση στα στρατιωτικά λύκεια θα δίνει μόρια για τις στρατιωτικές σχολές.

Για τα στρατιωτικά λύκεια

«Δεν είπα ότι θα κάνουμε στρατιωτικά λύκεια» δήλωσε σε σχετική ερώτηση. Διευκρίνισε ότι αυτό που είπε είναι να υπάρχουν κάποιες δυνατότητες «δεν υπάρχουν τα ναυτικά λύκεια; Να υπάρχουν τα αεροπορικά λύκεια για να λαμβάνουν κάποιες γνώσεις εκείνοι που θέλουν να πάνε στην Πολεμική Αεροπορία. Δεν μίλησα για στρατιωτικοποίηση της Παιδείας» είπε.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι δεν χαράσσουν οι ΑΝΕΛ την κυβερνητική πολιτική και παρατήρησε  ότι οι βουλευτές που εξελέγησαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ , γνώριζαν αυτά που υπογράψαμε το καλοκαίρι και θα στηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι έχει «αποσυνδεθεί εντελώς». Επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι τα ακραία στοιχεία που έβαλε στο κόμμα «και η συμφωνία που έκανε με Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη έκανε κακό».

«Προβλέπω ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. δεν μπορούν να συμβιώσουν. Και στο ΠΑΣΟΚ το ίδιο συμβαίνει» υπογράμμισε.

Για ενδεχόμενες συνεργασίες

Ερωτηθείς για την πιθανότητα συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων ο κ. Καμμένος είπε «να δούμε τις προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη, μακάρι να έρθουνε όλοι στην κυβέρνηση. Μακάρι να στηρίξουν την κυβέρνηση και δυνάμεις από τη Ν.Δ.».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με τον Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη», ενώ σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σχολίασε «καλοδεχούμενος όποιος θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία. Και με την κ. Γεννηματά συνεργάζομαι αν βγάλει εκτός τον κ. Βενιζέλο».

Σχολιάζοντας τη σχέση του και τις επαφές του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «δεν έχω συζητήσει σενάρια επιστροφής με τον Κώστα Καραμανλή.  Εντολές δεν παίρνω από κανέναν και ούτε θα το έκανε ποτέ ο Καραμανλής».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here