Καμμένος: Επιμένει για Κοτζιά, τι λέει για Μαρινάκη, Κόκκαλη, Πετσίτη

Επιμένει στις καταγγελίες του κατά του Νίκου Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι αν δεν αρθεί η ασυλία και των δυο τους από τη Βουλή, θα ζητήσει να παραιτηθούν και οι δύο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια. «Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες το υπουργείου Εξωτερικών για τον διαγωνισμό για τις θεωρήσεις» υποστήριξε, λέγοντας: «Ο κ. Κοτζιάς γι’ αυτό ξηλώθηκε… Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο». Παράλληλά, άφησε υπαινιγμούς και για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του τέως υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα τον έλεγχο των εφημερίδων του ΔΟΛ.

«Ο κ. Μαρινάκης, τότε που πήρε τον ΔΟΛ, πράγματι ήταν μια εποχή που συνομιλούσε με κάποιους από την κυβέρνηση… Μου είχε μεταφερθεί τότε ότι ο κ. Μαρινάκης είχε πει προς τους συνομιλητές του «βγάλτε τον Καμμένο από την κυβέρνηση από εταίρο και εγώ θα σας τον δώσω τον ΔΟΛ». Αυτό μου μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση… Και, μάλιστα, προς τιμήν του τότε, ο κ. Τσίπρας, του είπε ότι «εγώ δεν σπάω τον συνασπισμό με τον Καμμένο»».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε, επίσης, πως «δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε εμείς με τον Κόκκαλη, είναι ασυμβίβαστο η παρουσία Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια». «Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, αλλά ο Πέτρος Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και μετοχές στην Intracom Defence Systems, που κάνει δουλειές με το υπουργείο Άμυνας. Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Τον είχα δει τον Μανώλη Πετσίτη το 2012 στις κοινές εκδηλώσεις… Από το ’15 και μετά, μάλλον του κόψανε τα πόδια… Δεν πιστεύω ότι ο κ. Παππάς συνέχιζε να δίνει το δικαίωμα από το 2015 και μετά στον κ. Πετσίτη» σχολίασε ο τέως υπουργός Άμυνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here