Καμμένος: Εξετάζεται εθελοντική στράτευση γυναικών-Στον εισαγγελέα 19 υποθέσεις διαφθοράς

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

 

Eξετάζεται η εθελοντική στράτευση των γυναικών, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Όπως δήλωσε θα υπάρξει νέα δομή στις Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζοντας ότι οι νέες δομές δεν πρέπει να γίνουν τόσο για δημοσιονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για επιχειρησιακούς.

Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι τα χρήματα που δικαιούται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν αποδεσμευτεί και βρίσκονται ήδη σε λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών για να αποδοθούν.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι έχει στείλει 19 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα και έχουν ήδη γίνει συλλήψεις και ανοίξει λογαριασμοί. Είπε ακόμη ότι θα αλλάξει ο νόμος περί προμηθειών.

Για τη στρατιωτική βιομηχανία είπε ότι η ΕΑΒ έχει αποκτήσει νέα συμβόλαια και τα ΕΑΣ ανοίγονται πια σε όλο τον κόσμο.

Σημείωσε επίσης ότι τα 34 δισ. περιουσία του Ταμείου των Ενόπλων Δυνάμεων, που απέφεραν έσοδα μόλις 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, παραχωρούνται προς αξιοποίηση, ώστε να αποφέρουν έσοδα για να δημιουργηθούν κατοικίες για το μόνιμο προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here