Π. Καμμένος: Εαν δεν στηρίξουν την κυβέρνηση οι «32», εκλογές το φθινόπωρο

«Προτεραιότητα μας είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα», ενώ πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»., είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Π. Καμένος. Όπως εκτίμησε, είναι πιθανότερο η προσφυγή στις κάλπες να γίνει τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. 

«Οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του Πρωθυπουργού» πρόσθεσε και χαρακτήρισε άψογη την συνεργασία του μαζί του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του γιατί, όπως σημείωσε, «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεγήκαμε». «Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Για τε σενάρια της δραχμής, είπε  πως εαν ήταν λύση, θα τη συζήταγε» και χαρακτήρισε αδιέξοδες τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων από δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τις ΗΠΑή την Κίνα.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού επιμένουν οι βουλευτές και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here