Καμίνης: Τελευταία ευκαιρία για την κεντροαριστερά

Ως τελευταία «μεγάλη ευκαιρία» της δημοκρατικής παράταξης χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στην κεντροαριστέρά ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία του νέου πολιτικού φορέα.

«Οι πολίτες με γνωρίζουν ως νικητή ηγέτη της παράταξης στον δήμο τόσο το 2010 με αντίπαλο τη Ν.Δ., όσο και το 2014 απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ως δήμαρχο της αλληλεγγύης και του προσφυγικού, ως ηγέτη της παράταξης του “Ναι” στο δημοψήφισμα, ως δημοκράτη, ως αμετακίνητο Ευρωπαίο, σταθερό υπερασπιστή των δικαιωμάτων και της νομιμότητας» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Περιγράφοντας το όραμά του για την κεντροαριστέρα, κάνει λόγο για μία «ανοιχτή κοινωνία» που δίνει ευκαιρίες απέναντι στο «κλειστό» πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Ο ίδιος, παράλληλα, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., καθώς «επιδίδονται σε στείρα και καταστροφική» ρητορική. «Καλά θα έκαναν να συνεργαστούν σε καίρια θέματα, όπως η παιδεία, η αυτοδιοίκηση, το προσφυγικό, η αλληλεγγύη ή οι επενδύσεις, για να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών» σπεύδει να προσθέσει.

Τέλος, ερωτηθείς αν, κατά τον ίδιο,  κεντροαριστερά και Ν.Δ. τους χωρίζει άβυσσος, ο δήμαρχος Αθηναίων αρκείται να απαντήσει ότι «άβυσσος με χωρίζει από ό,τι κρατάει την πατρίδα μου καθηλωμένη στο παρελθόν της χρεοκοπίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here