Καμίνης: Ενιαίο κόμμα η κεντροαριστερά-Πρώιμο με ποιόν θα συνεργαστούμε

Την θέση του για δημιουργία ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, ενός νέου κόμματος δηλαδή, με τάσεις αλλά χωρίς κόμματα, εξέφρασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέας, δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, αφήνοντας ανοικτό με ποιό κόμμα θα υπάρξει συνεργασία. Οπως τόνισε πρόθεση του, εάν εκλεγεί, είναι να παραμείνει και στο Δήμα της Αθήνας ως το τέλος της θητείας του, το 2019.

«Πιστεύω πως οι ψηφοφόροι θα μας στηρίξουν μαζικά και θα δώσουν ώθηση που θα απελευθερώσει από τις αγκυλώσεις το νέο φορέα. Το νέο αυτό εγχείρημα δεν είναι παράδειγμα ορθοδοξίας αλλά είναι έτσι η ζωή, δεν ζούμε άλλωστε σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα πολιτικής¨, είπε μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Καμίνης απέφυγε πάντως να απαντήσει αν θα συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΑ ή τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Από τη στιγμή που δημιουργείται κάτι νέο πιστεύω πως θα αποτελέσουμε σεισμό στο πολιτικό σύστημα. Το κόμμα μας θα κάνει το πρόγραμμά του και θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Είναι ένα πρώιμο ερώτημα οι μελλοντικές συνεργασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον τρόπο εκλογής του νέου Προέδρου ο κ. Καμίνης σημείωσε «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι αδιάβλητη η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Πρέπει επίσης να δώσουμε σε όλους τους Έλληνες τη δυνατότητα να ακουστούν και να τοποθετηθούν πολιτικά για τον συγκεκριμένο φορέα».

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του νέου φορέα ο κ. Καμίνης σημείωσε πως δεν θα αποχωρήσει από την Δημαρχία, συγκεκριμένα υπογράμμισε «όλοι οι προκάτοχοι μου ήταν μέλη πολιτικών κομμάτων και μάλιστα εξαιρετικά δραστήρια το πρόβλημα είμαι εγώ; Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα και έχω στηριχθεί από όλους τους χώρους. Δεν θα αποχωρήσω και θα συνεχίσω κανονικά να κάνω τη δουλειά μου μέχρι το πέρας της θητείας μου».

Οσον αφορά το θέμα της Eldorado ο κ. Καμίνης τόνισε «ανεξάρτητα από το που είναι η ευθύνη, θέλω η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί ώστε η συγκεκριμένη επένδυση να μείνει στη χώρα και για τις θέσεις εργασίας αλλά και για το μήνυμα που στέλνουμε προς τους επενδυτές στο εξωτερικό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here