Καμία αναφορά από Μητσοτάκη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων-Αχτσιόγλου: Οι ένοχες σιωπές Μητσοτάκη-Βρούτση ομολογούν τα «έργα» τους

Χωρίς την παραμικρή αναφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων, παρά τις διαρροές που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκε η  επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου στο υπουργείο Εργασίας, στην εκδήλωση για την ψηφιακή σύνταξη.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν, στην πρώτη φάση θα απονέμονται 4.000 συντάξεις το μήνα και θα καλύπτεται το 40 % των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Οι πρώτες ψηφιακές συντάξεις είναι αποκλειστικά συντάξεις χηρείας και συντάξεις του τέως ΟΓΑ.

Ο Γ. Βρούτσης υποσχέθηκε ότι «μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί όλες οι συντάξεις αναπηρίας ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ενταχθεί και υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος». Ο στόχος είναι «στο τέλος του 2021 να απονείμουμε ψηφιακά το 80-85% των συντάξεων».

Η αντίδραση της Εφης Αχτσιόγλου

Οι ένοχες σιωπές των κκ Μητσοτάκη-Βρούτση ομολογούν τα «έργα» τους, επισημαίνει σε δήλωσή της, αμέσως μετά, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον καθημερινό πρόβλημα επιβίωσης, εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι βιώνουν τη δραματική μείωση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων και ενώ όλο και περισσότεροι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, οι κύριοι Μητσοτάκης και Βρούτσης οργάνωσαν μία ακόμη επικοινωνιακή φιέστα, αλλά δεν βρήκαν να πουν έστω μισή λέξη για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Επίσης, δεν είπαν τίποτα για:

• την καταβολή των αναδρομικών από τις αντισυνταγματικές περικοπές του ίδιου του κ. Βρούτση στους συνταξιούχους, τη στιγμή μάλιστα που η αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας ανοίγει, μόνο γι’ αυτή τη χρονιά, παράθυρο ευκαιρίας για την εξόφληση του συνόλου των οφειλών σε όλους τους συνταξιούχους.

• τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιώτες, η οποία προβλέπεται στο αλά ΔΝΤ σχέδιο Πισσαρίδη και θα οδηγήσει στην κατάρρευση του συστήματος και στη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Μάλιστα, οι τεράστιες ζημιές που θα προκληθούν σχεδιάζεται να καλυφθούν με τη χρήση των πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Βρούτσης αναφέρθηκαν μόνο στη δήθεν «νέα» ψηφιακή σύνταξη, αποκρύπτοντας, όμως, αφενός ότι το έργο είχε προετοιμαστεί στο σύνολό του από την κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου ότι προς το παρόν αφορά μόνο μερικές εκατοντάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Συστήνουμε λοιπόν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους να κρατάνε μικρό καλάθι από τις υποσχέσεις Βρούτση–Μητσοτάκη καθώς τα μόνα έργα που έχουν μέχρι στιγμής να επιδείξουν είναι το σκάνδαλο του “σκόιλ ελικικού” και η αύξηση των εκκρεμών συντάξεων κατά τουλάχιστον 50%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here