Κάμερον: Θα κάνουμε επιδρομές και στη Συρία, εάν συμφωνήσει το Κοινοβουλιο

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Βρετανίας, φαίνεται να βρίσκεται η επέκταση των επιδρομών εναντίον της ISIS και στο συριακό έδαφος , μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον Κάμερον όμως για να γίνει αυτό πρέπει να είναι σύμφωνο και το Κοινοβούλιο.

Μιλώντας από την Τουρκία, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της G20 στην Αττάλεια, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε πως «όπως η ISIS δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας, έτσι δεν θα έπρεπε ούτε κι εμείς».

Για να επεκταθεί όμως η βρετανική συμμετοχή στις επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία «πρέπει να ενισχύσω την υποστήριξη στο Κοινοβούλιο, πρέπει να πείσω περισσότερους» είπε ο Κάμερον μιλώντας στο BBC Radio. «Δεν θα κάνουμε ψηφοφορία πριν δούμε ότι το Κοινοβούλιο θα ψήφιζε υπέρ» επανέλαβε ο Κάμερον.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από συνομιλία που είχε με τον Κάμερον στο περιθώριο των εργασιών της G20 δήλωσε, ότι Ρωσία και Βρετανία πρέπει να «συνενώσουν τις προσπάθειές τους» για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

«Πρέπει να εργαστούμε μαζί, είμαι σίγουρος πως θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε αυτό και τη Συρία σήμερα» είπε ο ίδιος και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι σχέσεις Ρωσίας και Βρετανίας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, όμως πρέπει να τις βελτιώσουμε».

Από την πλευρά της Γερμανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ ανέφερε σε συνέντευξή του στο Spiegel πως «εναντίον της ISIS δεν βοηθά κανένα επιχείρημα και φυσικά όχι το να κλειστούμε στο καβούκι μας, αντίθετα το μόνο που βοηθά είναι η σχεδιασμένη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα».

«Ο πόλεμος εναντίον της ISIS δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο στρατιωτικά» είπε χαρακτηριστικά. Χρειάζεται ότι θα πρέπει να αναζητηθεί «με ακόμη μεγαλύτερο σθένος» μια πολιτική λύση και προοπτικές για την ειρήνευση στη Συρία.

«Έτσι και μόνο έτσι θα στερήσουμε από τους ισλαμιστές τρομοκράτες το πολιτικό, στρατιωτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο και θα νικήσουμε το ΙΚ», υπογράμμισε ο Σταϊνμάιερ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here