Καλύτερη εικόνα και στη φωτιά της Ηλείας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στην Ηλεία, η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση.

Από τα ξημερώματα ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού και στα δύο μέτωπα, στις περιοχές Περιστέρι – Οινόη και Κρυονέρι – Δαφιώτισα, ενώ όλη την νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής έδιναν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, αποτελούμενες από 24 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και επτά υδροφόρα οχήματα που έχουν διατεθεί από την περιφέρεια και τον δήμο.

Σχετικώς καλύτερη χαρακτηρίζει την κατάσταση ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα είναι καλές.

«Η μάχη συνεχίζεται δεν εφησυχάζουμε», δηλώνει στο ΑΜΠΕ και εκτιμά ότι «εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν καλές και οι άνεμοι δεν ενταθούν, θα καταστεί δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here