ΔΟΛ: Καλούνται όλοι να υπογράψουν τις απολύσεις τους και να εγκαταλείψουν το κτίριο-Αναστέλλεται η έκδοση των εφημερίδων-Κατέβηκαν ιστοσελίδες

Εντολή εκκένωσης του κτιρίου δόθηκε σε όλους τους εργαζομένους του ΔΟΛ, δημοσιογράφους και υπαλλήλους, χωρίς η νέα ιδιοκτησία να ενημερώσει τους εργαζόμενους αν κάποιοι από αυτούς θα επαναπροσληφθούν ή όχι. Τους είπαν πάντως να πάρουν τα πράγματά τους και να αδειάσουν τα γραφεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ή αύριο θα πρέπει να υπογράψουν τις απολύσεις τους και όσοι δεν υπογράψουν, θα τους επιδοθούν από δικαστικό κλητήρα.

Αναστέλλεται προσωρινά η κυκλοφορία των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», με τελευταίο φύλλο το αυριανό των «ΝΕΩΝ».

Παράλληλα κατέβηκαν οι ιστοσελίδες του “Βήματος” και των “Νέων”. Η πρωτοβουλία αυτή δεν ανήκει στο  νέο ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη και έγινε μια ημέρα πριν την υπογραφή της συμφωνητικού μεταβίβασης των σημάτων του ΔΟΛ από τους ειδικούς εκκαθαριστές. Το μήνυμα που αναφέρεται στην οθόνη και των δύο ιστοσελίδων είναι το εξής: “Σας ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση. Η σελίδα που ζητήσατε να δείτε δεν υπάρχει (πια).Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να επιστρέψετε στην  αρχική σελίδα”. Αντιθέτως, το portal του ΔΟΛ, www.in.gr είναι σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Έθνος ο επόμενος ιδιοκτήτης αναλαμβάνει και  τα χρέη και τους εργαζόμενους, εκτός κι αν κάνει διακοπή. Ο Μαρινάκης στο ΔΟΛ προχωρεί μάλλον σε διακοπή και η κυκλοφορία ίσως ανασταλεί για ένα-δυο μήνες. Επειδή πάντως με 1-2 μήνες δεν διαγράφεται η παράδοση (καλή ή κακή) δεκαετιών ολόκληρων, η διακοπή μάλλον έγινε για να αποστασιοποιηθεί η νέα ιδιοκτησία από οικονομικές υποχρεώσεις του συγκροτήματος

Για το θέμα αυτό η ΕΣΗΕΑ προχτές είχε ανακοινώσει τα εξής:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στήριξε τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων που κράτησαν ανοιχτά τα Μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) αν και παρέμεναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Οι δημοσιογράφοι έπραξαν το καθήκον τους με σεβασμό στους αναγνώστες και τους ακροατές των Μέσων του ιστορικού συγκροτήματος. Και το έπραξαν με το παραπάνω. Ήρθε λοιπόν η ώρα των διαχειριστών και της πλειοδότριας εταιρείας «ALTER EGO», να πράξουν όλα τα αυτονόητα για την ομαλή συνέχεια του Οργανισμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.

»Από τους ειδικούς διαχειριστές ζητάμε, το συντομότερο δυνατόν, την καταβολή των δεδουλευμένων. Να μην αγνοηθούν, αλλά να πληρωθούν, όλοι οι συνάδελφοι που εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και να καταβληθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων που άσκησαν το δικαίωμα επίσχεσης της εργασίας τους.

»Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία πρέπει να δεσμευθεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων που στήριξαν με προσωπικές θυσίες όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, ώστε να συνεχισθεί η κυκλοφορία τους και το ραδιόφωνο να μπορεί να μεταδίδει καθημερινά πρόγραμμα».

»Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου να μας ενημερώσουν λεπτομερώς για τα σχέδιά τους, να δεσμευθούν επίσημα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να μας διαβεβαιώσουν ότι οι εφημερίδες και τα έντυπα του ΔΟΛ δεν πρόκειται να λείψουν από τα περίπτερα»

Ομως…. η σιωπή του Μαρινάκη προς απάντηση όλων μας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here