Καλός γιος ο Κικίλιας, μας είπε… τι συμβούλεψε τους γονείς του

Ο υπουργός που αποφάσισε να μην κάνουν όλοι το αντιγριπικο παρά να χορηγείται για πρώτη φορά μόνον με συνταγή (επειδή δεν υπάρχει επάρκεια), μας είπε σαν καλό παιδί τι… συμβούλεψε τους γονείς του.

Η κυβέρνηση που αφήνει 25-30 παιδιά ανά τμήμα και που δεν αντιλαμβάνεται αυτό που λένε οι επιδημιολόγοι (για το φονικό συγχρωτισμό στα λεωφορεία και στο μετρό) καθώς και για το επιστημονικό γεγονός ότι το αντιγριπικό παρέχει ουσιαστική προστασία μόνον αν ειδικά φέτος γίνει από όλους, αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις. Το αντιγριπικό δυστυχώς δεν καλύπτει 100% τους εμβολιασθέντες και ειδικά οι ηλικιωμένοι αναπτύσσουν λίγα αντισώματα, γι’ αυτό και το 2018 για παράδειγμα, το 15% των νεκρών της γρίπης ήταν εμβολιασμένοι.

Αυτός είναι και ο λόγος που η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού αλλά και ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς επιμένουν ότι για να καλυφθούν οι ευάλωτοι, δεν αρκεί να το κάνουν οι ίδιοι, αλλά πρέπει να το κάνουν όλοι.

Αλλά ο υπουργός Υγείας που έχει πιάσει στασίδι στο ΣΚΑΙ όπως και όλη η κυβέρνηση, είπε για το θέμα… όσα είπε στους γονείς του!

Όπως ο ίδιος δήλωσε «η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα» ενώ σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και «μάσκες παντού» αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

«Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, με τη διαφορά ότι στην Αττική οι δείκτες χειροτερεύουν κάθε μέρα και πουθενά πλεον δεν βελτιώνονται. Απεναντίας, το φορτίο της Αττικής άρχισε να μεταφέρεται και σε περιοχές όπου είχε σημειωθεί αρκετή πρόοδος, ενώ τώρα ανεβαίνουν παντού τα κρουσματα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι.. βλέπει εικόνες που τον ανησυχούν και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού «μας απασχολεί και μας στεναχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊο», είπε, λες και ο κοσμάκης θέλει να γίνεται σαρδέλα στα λεωφορεία από επιλογή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here