Καλογήρου: Αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα, προστασία ασθενέστερων, δίκες χωρίς χαρτιά

Σημαντικές παρεμβάσεις στο ποινικό δίκαιο, σε συνεννόηση με δικαστές και δικηγόρους και δίκες χωρίς χαρτιά, με ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων, είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το ανήγγειλε ο υπουργός Μιχ. Καλογήρου, μιλώντας στην εκδήλωση 9 δικαστικών ενώσεων στην Παλαιά Βουλή με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του προστάτη του δικαστικού σώματος, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ύστερα από διάλογο με τους δικαστές και δικηγόρους. Σε έναν όμως διάλογο όχι επιπέδου συντεχνίας, προσέθεσε με νόημα ο υπουργός Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου επισήμανε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε ο κ. Καλογήρου, είναι η επόμενη ημέρα για την Δικαιοσύνη να είναι σε καλύτερες συνθήκες με κανόνες ισότητας και ισονομίας και με προέχοντα λόγο στην προστασία των ασθενέστερων πολιτών.

Ακόμη, ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι «δίκη χωρίς χαρτί», είναι μια ακόμη από τις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή ολοκληρωτικό πέρασμα της κατάθεσης όλων των ενδίκων μέσων και δικογράφων ηλεκτρονικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι είναι «οξύμωρο να μιλάμε για την ιδέα της Δικαιοσύνης όταν στις μέρες κυριαρχεί ανισότητα και αδικία» και προσέθεσε με νόημα: «Κανείς δικαστής ή εισαγγελέας δεν κοιμάται ήσυχος όσο βλέπει τις κοινωνικές αδικίες να εντείνονται, όσο αντιλαμβάνεται ότι η Δικαιοσύνη που υπηρετεί σαν θεσμός δεν ταυτίζεται με την Δικαιοσύνη στην ιδεατή της μορφή».

Τα «κακώς κείμενα» στον χώρο της Δικαιοσύνης επισήμαναν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριος Βερβεσός, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εννέα δικαστικών ενώσεων

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here