Καλογήρου: Αδειες σε 4 καταδικασθέντες της 17Ν επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Σε μια κίνηση που ανέδειξε την υποκρισία της ΝΔ άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και πολλών ΜΜΕ, όσον αφορά τις άδειες σε κρατούμενους της 17Ν με αφορμή τι άδειες στον Δ. Κουφοντίνα, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου. 

Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου, ο κ. καλογήρου, έκανε αναδρομή στις άδειες που πήραν τέσσερις καταδικασμένοι τρομοκράτες της «17Ν» επί ημερών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς ήταν καταδικασμένοι σε ισόβια!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, παραθέτοντας μόνο τα αρχικά από τα ονοματεπώνυμα των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, μίλησε ουσιαστικά για τις περιπτώσεις των Χ. Ξηρού, Σ. Κονδύλη, Π. Τσελέντη και Κ. Καρατσώλη.

«Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ., της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε πάρει νομίζω 7 άδειες, από το 2013, μέχρι που παραβίασε τους όρους τους, αναζητήθηκε και συνελήφθη το 2015. Απασχόλησε την κοινή γνώμη, δεν έχω δει καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου το 2013 και το 2014, όταν έπαιρνε τις 7 άδειες, ούτε όταν πήγαινε στο χωριό του, στην πόλη του, δεν ξέρω ποιοι ήταν οι όροι που του είχαν επιβληθεί. Τα ίδια ισχύουν για τον Σ.Κ., ο οποίος έτυχε απόλυσης με τα άρθρα 105, 110 και όχι με το νόμο Παρασκευόπουλου, το 2007. Ο Τ.Π. σε 14 τακτικές άδειες και συγκεκριμένα μία το 2008, πέντε το 2009, έξι το 2010 και δυο το 2011» υπενθύμισε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Ο Κ.Κ. έλαβε 5 τακτικές άδειες, 2 το 2008, 3 το 2009 και αποφυλακίστηκε το 2009. Δεν θα συνεχίσω τον κατάλογο. Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι να αποφασίσουμε ποιο κράτος δικαίου είμαστε».

Η αναφορά του κ. Καλογήρου στις άδειες που δόθηκαν επί ημερών Χ. Αθανασίου ως υπουργού Δικαιοσύνης σε μέλη της «17Ν», προκάλεσε αίσθηση αλλά και δυσφορία στους επαγγελματίες φαρισαίους της πολιτικής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here