Καλιφόρνια-Κορονοϊός: Νοσοκόμος βγήκε θετικός μία εβδομάδα μετά το εμβόλιο

Νοσοκόμος από την Καλιφόρνια βγήκε θετικός στον κορονοϊό μόλις μία εβδομάδα μετά που έκανε το εμβόλιο, αν κα ειδικοί αναφέρουν πως δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο. Ο νοσοκόμος της Εντατικής Μάθιου Γ. που απασχολείται σε δύο διαφορετικό νοσοκομεία στο Σαν Ντιέγο, έλαβε το εμβόλιο της Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου και ανέφερε πως είχε πρησμένο χέρι για μία μέρα, σύμφωνα με το KGTV.

Εφτά ημέρες μετά, και ενώ ο 45χρονος νοσηλευτής έκανε τη βάρδιά του την Παραμονή των Χριστουγέννων ασθένησε παρουσιάζοντας τα κλασικά συμπτώματα όπως κόπωση, ρίγη και μυικούς πόνους. Δύο ημέρες μετά ο Μάθιου έκανε τεστ και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό για κορονοϊό.

Ο δρ. Κρίστιαν Ράμερς, λοιμωξιολόγος, είπε στο KGTV ότι ενδεχομένως ο Μάθιου είχε κολλήσει τον ιό πριν κάνει το εμβόλιο καθώς χρειάζονται δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για να υπάρξει επίδραση του φαρμάκου.

«Ξέρουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι χρειάζονται 10-14 ημέρες προτού αρχίσει το φάρμακο να προσφέρει προστασία. Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε ότι σου δίνει γύρω στο 50% ανοσία και χρειάζεσαι και τη δεύτερη δόση για να πας στο 95%» σημείωσε ο καθηγητής που επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός και πρέπει όσοι εμβολιάζονται να τηρούν ακόμη τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως το να πλένουν χέρια και να φορούν μάσκες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here