Κομισιόν: «Καλή βάση» οι ελληνικές προτάσεις. Ξεκινά η «μητέρα των διαπραγματεύσεων»

Με αξιωματούχους της Κομισιόν να χαρακτηρίζουν  καλή βάση για συζήτηση, τις νέες ελληνικές προτάσεις που έστειλε το βράδυ της Κυριακής η ελληνική κυβέρνηση, ξεκινά σήμερα η «μεγάλη Δευτέρα» της διαπραγμάτευσης Ελλάδας και θεσμών.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ανώτατος αξιωματούχος της Κομισιόν  αποτιμά θετικά την εξέλιξη. Ο επιτελάρχης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σέλμαϊρ, ανέφερε με μήνυμά του στο twitter τα ξημερώματα της Δευτέρας πως η πρόταση αποτελεί «καλή βάση για πρόοδο στη Σύνοδο της Ευρωζώνης». Ο Σέλμαϊρ έκλεισε το τουίτ  με μια αναφορά για «εμβρυουλκό τοκετό», που παραπέμπει συνήθως σε ‘χαρμόσυνο γεγονός»

Η ελληνική πρόταση έχει σταλεί επίσης  στις ηγεσίες της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Σε λίγη ώρα ξεκινά η συνάντηση του πρωθυπουργού με το ευρωπαικό διευθυντήριο(Τουσκ, Γιουνκερ, Ντράγκι, Ντάισελμλπουμ) με συμμετοχή της Κ. Λαγκάρντ από το ΔΝΤ. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος τα ανοικτά σημεία της διαπραγμάτευσης και θα αναζητηθεί μια διέξοδος, πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Euogroup, στη ι το μεσημέρι.

Θέμα έχει προκύψει στη κυβέρνηση με την κάθετη, έως casus belli, την χαρακτήρισε, διαφωνία του υπουργού Αμυνας και αρχηγού των ΑΝΕΛ, με την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά.

Ακολουθεί στις 8 η έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα.

Οπως όλα δείχνουν, η μέρα και η νύχτα θα διαρκέσουν πολύ σήμερα στις Βρυξέλλες.

.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here