Κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δυναμικό παρόν στη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού δίνει ξανά το αντιφασιστικό κίνημα με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην οδο Λαμπράκη και Σολωμού.

Η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) καλεί τα συνδικάτα, την αριστερά, τα δημοτικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε δημοκράτη να σταθεί στο πλευρό του αντιφασιστικού κινήματος «για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή στους δρόμους, τις γειτονιές και τα δικαστήρια».

Με ανακοίνωσή της ζητεί να προχωρήσει, χωρίς κωλυσιεργίες η διαδικασία και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο «να πράξει αυτά που οφείλει όσον αφορά την μετακίνηση της δίκης στο Εφετείο Αθηνών». Παράλληλα , αποδοκιμάζει το ενδεχόμενο να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών για άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Στο μεταξύ ο δήμος Κορυδαλλού έχει εισηγηθεί στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για σήμερα, Πέμπτη το κλείσιμο των σχολείων Α΄ και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών και υπάρχει δυσχέρεια στη πρόσβαση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων λόγω των μέτρων ασφαλείας και των συγκεντρώσεων ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί. Ωστόσο οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο δημοκρατικός κόσμος παρακολουθεί με ανησυχία την προσπάθεια να υποβαθμιστεί η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και να ανοίξει ο δρόμος για να πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι, αρχίζοντας με την άρση των περιοριστικών μέτρων σε βάρος των κατηγορούμενων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις τους για την νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης!

Η δίκη πρέπει να προχωρήσει άμεσα χωρίς κωλυσιεργίες ώστε οι ναζί να φτάσουν να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για τα εγκλήματα τους.

Ενώ, η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Λεπενιώτη έχει αποστείλει δύο επιστολές προς τον πρόεδρο των Εφετών, κ.Μόκα, όπου αναφέρει την ακαταλληλότητα του χώρου διεξαγωγής της δίκης, ο κ.Παρασκευόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης ακόμη «διερευνά αίθουσες».

Είναι ώρα να πράξει αυτά που οφείλει όσον αφορά την μετακίνηση της δίκης στο Εφετείο Αθηνών όπου θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των μαρτύρων και η δημοσιότητα της δίκης. Οφείλει να ζητήσει άμεση ενημέρωση για τις επιστολές και να ορίσει αίθουσα στο Εφετείο, όπως άλλωστε έχουν προτείνει οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.

Καμία ανοχή στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να πλασαριστεί ξανά η ναζιστική συμμορία των ταγμάτων εφόδου ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Οι ναζί και οι χρυσαυγίτες απόγονοι τους έχασαν το τεκμήριο της αθωότητας στο Άουσβιτς και το Νταχάου, στις μαρτυρικές πόλεις όπου έκαψαν ζωντανούς χιλιάδες και ισοπέδωσαν χωριά και πόλεις όπως το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, το Κοντομαρί, την Καισαριανή, την Κοκκινιά.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι οργανωτές των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου κατά των Αιγυπτίων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, δεν μπορούν να παριστάνουν τους πολιτικά διωκόμενους. Η θέση είναι στη φυλακή για πάντα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here