Κακοκαιρία: Φούσκωσε ο Πέλεκας στη Κατερίνη-Εκκενώθηκαν σπίτια

Σοβαρά προβλήματα με την κακοκαιρία αντιμετωπίζει και η βόρεια Ελλάδα.Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον ποταμό Πέλεκα στη Πιερία. Πρόκειται για ένα ποτάμι που βρίσκεται στο όριο του αστικού χώρου της Κατερίνης και όπως βλέπετε στο video έχουν υποχωρήσει τα τοιχία.

Αποτέλεσμα είναι οι Αρχές να έχουν εκκενώσει πέντε σπίτια στη σειρά, ενώ ο κόσμος δεν έχει πού να πάει.

Το ποτάμι έχει σκάψει το χώμα κάτω από τον δρόμο και τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας σκάβουν αναχώματα για να σώσουν ο,τι μπορούν.

Να σημειώσουμε, ότι το έργο αυτό (ο πεζόδρομος δηλαδή για να κάνει τη βόλτα του ο κόσμος δίπλα στο ποτάμι) ολοκληρώθηκε πριν μόλις μερικούς μήνες, αλλά η κακοκαιρία το διέλυσε μέσα σε λίγες ώρες.

Κάτοικοι πάντως, καταγγέλουν πως όλο αυτό συνέβη επειδή έγιναν αμμοληψίες (δηλαδή πήραν χώμα μέσα από το ποτάμι) για να κάνουν δρόμους και ίσως αυτό δημιούργησε το πρόβλημα. Μένει να διερευνηθεί αν αυτό ισχύει.

Να αναφέρουμε τέλος, πως το μεσημέρι απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από κτηνοτροφική μονάδα στη Νέα Έφεσο. Επενέβη η ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα και βάρκες για να τους κατεβάσουν, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα ορεινά χωριά της Πιερίας λόγω των χειμάρρων που φουσκώνουν.

Πληροφορίες-φωτο: Star

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here