Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βίντεο-σοκ με μαθητές που κινδύνευσαν στη Ν. Φιλαδέλφεια-Η μαρτυρία εκπαιδευτικού

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Αττική, με δρόμους, σπίτια, σχολεία να έχουν πλημμυρίσει.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από το 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. Τα κοντέινερ στα οποία στεγάζεται πλημμύρισαν και οι μαθητές αναγκάστηκαν να βγουν αφού οι καθηγητές έκαναν μια πρόχειρη γέφυρα χρησιμοποιώντας θρανία.

Όπως φαίνεται και στο δεύτερο βίντεο, το προαύλιο του σχολείου έχει μετατραπεί σε λίμνη.

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ», ανέφερε στο GRTimes εκπαιδευτικός του σχολείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές πέρασαν καθηγητές και μαθητές, μέχρι να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
screenshot

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος βοήθησε στη συσσώρευση των υδάτων. «Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους» σημείωσε.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια» τόνισε.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
screenshot
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here