Ο Θεοδωράκης, ένας συνηθισμένος ρεπόρτερ που οι απελπισμένοι Έλληνες τον καταξιωσαν ως  αρχηγό ενός κόμματος χωρίς ιδιαίτερη ταυτότητα, συναρτά την ψήφο σε ένα εθνικο θέμα με την ψήφο εμπιστοσύνης. Ουσιαστικά παίρνει άλλη μια αποφαση χωρις ταυτότητα. Και όχι μόνον χωρίς ταυτότητα ετουτη τη φορά, αλλα και φαινομενικά εκβιαστική και αντικειμενικά απολυτως ανόητη.

Κατά τη γνώμη του κανει μια «εξυπνη κινηση». Ομως πρέπει να θυμάται πότε-πότε ο  Σταύρος ότι δεν γράφει ρεπορτάζ στην «Πρώτη» ψάχνοντας έξυπνο τίτλο. Ασκεί πολιτική. Και μάλιστα για εθνικό θέμα και για οικονομικό και κοινωνικό. Και ουσιαστικά με μια δήλωση άνευ ουσίας, απλά επιλέγει προεκλογικά ως εταιρο του τον Μητσοτακη.

Πολιτικά, όλοι απαξιώνουν την παιδιάστικη στάση του «κακιώματος», δηλαδή «α, εσύ κανεις αυτό,ε; Τότε κι εγώ θα κάνω εκεινο, να δεις εσύ» Στην πολιτικη δεν μπορείς να ετεροπροσδιορίζεσαι στο βαθμο που ετεροπροσδιορίζεσαι στην Α Γυμνασίου εστω και αν φέρεις σακιδιο και άλλα γραφικά. Πρέπει να έχεις ένα ένδυμα λογικών συνειρμών ως καμουφλάζ στις ανοησίες που λες ή πράττεις

Γιατί το απολύτως ανακολουθο και τάχα εκβιαστικό,  οτι «αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, το «Ποτάμι» δεν θα ψηφισει τη Συμφωνια των Πρεσπών» απευθυνεται στο χάος του σύμπαντος. Δεν απευθύνεται πάντως σε κανένα πρόσωπο με υλική υποσταση Οπότε γιατι τον εκστόμισαν;

  • πέραν του ποταπού  «εμπιστοσύνη εσείς; όχι Πρέσπες εγώ» που ειναι εθνικά απαράδεκτο (είτε συμφωνεί κάποιος με τις Πρέσπες είτε διαφωνεί), η φράση δεν έχει λογικα αποδέκτη ή αντικειμενο εκβίασης. (Βασικά δεν έχει ούτε υποκειμενο)  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί στόχο ή αντικειμενο εκβίασης γιατί απλουστατα χωρίς την ψήφο εμπιστοσύνης δεν επιβιώνει. Οπότε δεν έχει να διαλέξει ή Πρέσπες ή εμπιστοσύνη. Οι ΑΝΕΛ επίσης δεν εκβιάζονται, γιατί παρότι  έχουν κοπεί σε τρία κομμάτια (υπέρ-υπέρ, υπέρ-κατά, κατά-κατά) εχουν αποφασίσει τις θέσεις τους πλέον με σαφήνεια ο καθένας και δεν τους χαλάει καθόλου να μην περάσουν οι Πρέσπες -κάθε άλλο.
  • Μήπως το «Ποτάμι» αυτοεκβιάζεται; Δηλαδή ο Δανέλλης θα πει «ωχ, ας πέσει η κυβέρνηση γιατί αλλιώς δεν περνάνε οι Πρέσπες»; Μα αν πέσει η κυβέρνηση, έτσι κι αλλιώς δεν περνάνε οι Πρέσπες Οπότε ο Δανέλλης έχει γυρίσει στο φυσικό του χώρο, την αριστερά, και ασφαλώς δεν μπορεί να αποτελεί  στόχο εκβιασης ή να είναι διλημματικός. Οι υπολοιποι μήπως; Μα οι βουλευτες του Ποταμιού δεν πάσχουν απο διχασμο, το κομμα πάσχει. Αυτοι έχουν αποφασίσει προς τα που θα πάνε -με  Πρέσπες ή άνευ. Απλώς τις κάνουν όχημα για την μεταγραφή τους Ο Ψαριανός και ο Αμυράς και ο Θεοδωρακης βλεπουν τη σωτηρία προς τα δεξιά και ασφαλώς δεν εκβιάζουν τον εαυτό τους. Οι Λυκουδης και Μαυρωτάς είναι το θέμα; Μα δεν αλλάζει κάτι με δυο ψήφους αν η κυβέρνηση  έχει τις 151 με το Δανέλλη. Ούτε και κανένας απο τους δυο θα κάτσει να κλαίει αν δεν περάσουν οι Πρέσπες.
  • Η ΝΔ είναι η μόνη που  ωφελείται απο το ψευτοδίλημμα-εκβίαση  και μόνο ως ενδειξη καλών προθέσεων προς αυτήν μπορεί να εκληφθεί ο «εκβιασμός» του Ποταμιού προς τον κανένα.
  • Σάμπως εκβιάζεται ο κοσμακης που τους ψήφισε; Μα δεν έχει νοημα ουτε αυτό, καθώς ο κοσμακης δυστυχώς υπάρχει για όλους, μόνον άπαξ, μια φορά στα 3-4 χρόνια. Είναι μήπως απλό  ξεκαθάρισμα προς τους ψηφοφόρους; ΟΚ, ίσως μιλάνε στους ψηφοφόρους τους και τους λένε  «εμείς παιδιά είπαμε-ξείπαμε, μπορεί οι Πρέσπες να είναι εθνικο θέμα, αλλά το αν θα έχουμε έδρα στην επομενη Βουλη είναι έτι εθνικότερο». Η μπορεί να εννοούν ότι για όσους ψήφισαν «Ποτάμι» υπάρχουν και οι σολομοί, που κολυμπούν ανάποδα. Δηλαδή «παιδιά εμείς πρέπει να στηριξουμε Μητσοτάκη και οι Πρέσπες ας μένουν, γιατί το σημαντικο είναι να ξεφορτωθουμε τον Τσίπρα».

Οπότε οι ψηφοφόροι του «Ποταμιού» που δεν γυρίζει πισω, θα κρινουν αν τα εθνικα θέματα μπορουν απο υπεράνω να γίνονται ευκαιριακά υποκάτω και ναι, σωστά θεωρεί ο Σταύρος την κίνησή του ρουά ματ, και  επιτέλους  σύντομα όταν λέμε Θεοδωράκης θα είναι αυτονόητο ότι εννοούμε  τον Μίκη

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here