Καίμε πιο πολλή βενζίνη με ξεφούσκωτα λάστιχα

Ο συχνός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών του αυτοκινήτου μας, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην κατανάλωση καυσίμου.

Αυτό συμβαίνει καθώς όταν ένα ή περισσότερα ελαστικά του αυτοκινήτου μας έχουν χαμηλότερη πίεση από εκεινην  που προβλέπει ο κατασκευαστής, τότε αυξάνονται οι τριβές του πέλματος με την άσφαλτο, με αποτέλεσμα αντίστοιχη αύξηση και της μέσης κατανάλωσης καυσίμου.

Είναι σκόπιμο να διατηρούμε τις προβλεπόμενες τιμές, χωρίς ωστόσο να φτάνουμε στο άλλο άκρο και να βάζουμε παραπάνω αέρα στα ελαστικά, γεγονός το οποίο θα έχει  αρνητικό αντίκτυπο στην οδική συμπεριφορά του οχήματος μας

Σημειωτέον ότι όταν κάνει περισσότερο κρύο, η πίεση των ελαστικών  πέφτει. Εάν ένα ελαστικό έχει πίεση 2 bar (29psi) με θερμοκρασία περιβάλλοντος 20°C, για παράδειγμα, η πίεση θα πέσει στα 1.8 bar (26psi) όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει στους 0°C. Αν οι πιέσεις των ελαστικών σας είναι χαμηλές όταν τις ελέγχετε με κρύο καιρό, ξαναφουσκώστε τα ελαστικά σας και ανεβάστε τις πιέσεις τόσο, ώστε να είναι στο επιπεδο που συνιστά ο κατασκευαστής του οχήματος.

Χειμερινά ελαστικά

Συγκρινόμενα με τα καλοκαιρινά ελαστικά, τα χειμερινά ελαστικά (ή αλλιώς ελαστικά ψυχρών καιρικών συνθηκών) έχουν ειδική γόμα που παραμένει μαλακή στις χαμηλές θερμοκρασίες και βαθύ σκάλισμα πέλματος που προσφέρει βέλτιστη απόδοση σε ψυχρές συνθήκες (στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, με χιόνι ή πάγο). Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε μέσω της ειδικής σήμανσης στο πλευρό του ελαστικού: με το σύμβολο “M+S” (3PMSF).

Τα ελαστικά με την απλη  σήμανση «M+S» στα πλευρικά τους τοιχώματα είναι ελαστικά χιονιού, ωστόσο, δεδομένου του ότι αυτή η σήμανση δεν συνδέεται με κάποιο υποχρεωτικό τεστ επιδόσεων, δεν υπάρχει εγγύηση απόδοσης που να συνδέεται με τα ελαστικά με σήμανση “M+S”.

Αντιθέτως, τα ελαστικά με σήμανση 3PMSF είναι χειμερινά ελαστικά τα οποία έχουν εγκριθεί με τεστ κανονισμών, ώστε να εγγυώνται το σωστό επίπεδο απόδοσης σε χειμερινές συνθήκες.

Αν επιλέξετε χειμερινά ελαστικά, είναι ασφαλές να τα τοποθετήσετε και τα 4 γιατι αν βάλετε μονον τα δύο διακινδυνεύετε την ευστάθεια του αυτοκινήτου σας.

ΑΛΑΤΙ

Μετά απο οδήγηση σε χιονισμένους δρόμους, πλένετε  το αυτοκίνητό σας για να προστατεύσετε το σασί, το σώμα και τα ελαστικά του οχήματος από την διάβρωση που οφείλεται στο αλάτι που είναι σκορπισμένο στους δρόμους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here