Η Καϊλή σε γραμμή ΔΝΤ, θέτει θέμα υποκλοπών στην ΕΕ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(AΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Θέμα προστασίας των επικοινωνιών των πολιτικών και των αξιωματούχων της ΕΕ, θέτει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με επιστολή της προς τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών στο χώρο του διαδικτύου.

Η κ. Καϊλή πήρε την πρωτοβουλία με  αφορμή τη διαρροή της συνομιλίας μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου. Επισημαίνει στην επιστολή της ότι «σε μια εποχή που πολιτικές εξελίξεις εκβιάζονται, και διαπραγματεύσεις κατευθύνονται με μεθόδους κατασκοπείας, είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τις συνομιλίες στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείς και ακέραιες».

Παράλληλα, προτείνει την ανάληψη δράσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό, ο οποίος εδρεύει στην Ελλάδα, σε τρία στάδια για την διασφάλιση της ακεραιότητας των διαδικασιών: α) μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων, β) μια ενημερωτική καμπάνια για τους κινδύνους των κυβερνοεπιθέσεων και τέλος γ) κατάθεση προτάσεων ή ακόμα και ανάπτυξη μεθόδων και λογισμικού κρυπτογράφησης από τον οργανισμό για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here