Κάηκε το σπίτι και το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου-Τι λέει η σύζυγός του

 

Το σπίτι που ζούσε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, ενώ στάχτη έγινε και το αρχείο του. 

Η σύζυγός του Φοίβη Οικονομοπούλου – Αγγελοπούλου περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές και αναφέρθηκε στις δύο φίλες της που πνίγηκαν στην προσπάθεια να αποφύγουν τη φωτιά, ενώ καταγγέλλει την ολιγωρία των Αρχών: «δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ενημέρωσε κανείς, ενώ και η τηλεόραση έλεγε άρες-μάρες».

Όπως διηγείται στο ρεπορτάζ του in.gr, η ίδια την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην θάλασσα με την εγγονή και την κόρη της. Αποφάσισαν να επιστρέψουν σπίτι και εγκλωβίστηκαν μέσα στο αμάξι.

Περιγράφει πως το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς και το μόνο που κατάφεραν να σώσουν ήταν ένα κουτί με έγγραφα από τον «Θίασο».

Αναφερόμενη στο αρχείο του Αγγελόπουλου είπε: «Το σπίτι έχει ολοσχερώς καταστραφεί. Κάηκαν τα βιβλία του άντρα μου, η αλληλογραφία του με διάσημους, όλα τα βιβλία με συγγραφείς που του είχαν αφιερώσει ήταν εδώ. Όλη η πνευματική περιουσία του Θεόδωρου και όλα τα έγραφα του έχουν καταστραφεί» συνεχίζει μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here