Κάηκαν σπίτια σε χωριά στα Χανιά – 117 πυροσβέστες στη μάχη

H φωτιά στα Χανιά -που καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή Μουστάκο του Δήμου Σελίνου – Κανδάνου στην Κρήτη για δεύτερη μέρα σήμερα- συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Τα εναέρια μέσα, αεροσκάφη τύπου Canadair και ελικόπτερο τύπου Ericsson, πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Πλέον, σύμφωνα με το cretalive.gr το βάρος για να περιοριστεί η φωτιά στα Χανιά έχει πέσει στις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν εκ νέου τις τελευταίες ώρες. Το δύσβατο της περιοχής και η απουσία αγροτικών δρόμων δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης. Η φωτιά  είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει.

Ετσι, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά, με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών. Δημοσίευμα στο zarpanews αναφέρει -επικαλούμενο μαρτυρίες στην περιοχή- ότι η φωτιά στα Χανιά έκαψε κατοικίες στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά. Η μεγάλη φωτιά στα Χανιά πέρασε και δίπλα από τη  στρατιωτική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, Αντώνη Περράκη, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι αρκετά και διάσπαρτα και μαίνονται και ανατολικά και δυτικά και πάνω από τη Σκλαβοπούλα. Όπως είπε, η εξέλιξη της πυρκαγιάς είναι απρόβλεπτη και αυτό γιατί οι άνεμοι πνέουν με συνεχή αλλαγή κατευθύνσεων. Η έντασή τους, επίσης, δεν είναι συνεχώς ισχυρή αλλά οι ριπές ανέμου που εκδηλώνονται είναι συχνές και πολύ δυνατές και φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου και 54 οχήματα. Σημαντική η συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η φωτιά στα Χανιά έχει κάψει εκτάσεις με δάσος, χαμηλή βλάστηση και ελιές στα νοτιοδυτικά του Δήμου Κανδάνου- Σελίνου, μεταξύ των περιοχών Παπαδιανά – Σκλαβοπούλα – Κερδόδασος. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here