Και στα κατεχόμενα είχε δράσει ο κύπριος serial killer – Μομφές εναντίον της αστυνομίας

Ο 35χρονος serial killer της Κύπρου, λοχαγός Νίκος Μεταξάς θα οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής του, για όλους τους φόνους που έχει ομολογήσει μέχρι τώρα.

Στην Κύπρο εφαρμόζονται οι αρχές του αγγλοσαξωνικού δικαίου και σε περιπτώσεις πολλαπλών αδικημάτων ή εγκλημάτων, οι συλληφθέντες, «επανασυλλαμβάνονται» με νέα εντάλματα έστω και αν είναι ήδη κρατούμενοι. Τα διατάγματα που εκδίδει το δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισης έχουν μέγιστη χρονική ισχύ οκτώ ημέρες και ανανεώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Στη συνέχεια απαγγέλλονται κατηγορίες και το δικαστήριο, αναλόγως της περίπτωσης διατάσσει ή όχι την κράτηση τους μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Ο Νίκος Μεταξάς θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει ακόμα μυστικά τα οποία έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα – λίγα.

Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.

Εν τω μεταξύ επειδή ταξίδεψε το 2018 στα κατεχόμενε, όπου επίσης έχουν εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών, οι αρχές τις Κύπρου διερευνούν την πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί και εκεί εγκλήματα, όπως εξάλλου φοβούνται και οι ελληνικές αρχές για το διάστημα που ο στρατιωτικός έμεινε στην Ελλάδα.

Στην κατακραυγή εναντίον της Αστυνομίας επειδή ουδέποτε ερεύνησε τις εξαφανίσεις δεκάδων αλλοδαπών γυναικών θεωρώντας δεδομένο ότι οι γυναίκες θα είχαν φύγει προς αναζήτηση εργασίας σε άλλη χώρα, η Αστυνομία απαντά ότι για να κάνει πραγματική αναζήτηση χρειάζεται να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο και να μπορεί να ελεγχθεί πού και πότε το αγνοούμενο άτομο έκανε αναλήψεις ή καταθέσεις. Όμως επειδή το τραπεζικό απόρρητο δεν αίρεται στις περιπτώσεις εξαφανίσεων, η Αστυνομία έχει τώρα τη δικαιολογία ότι ήταν αδύνατον να ιχνηλατήσει την πορεία των γυναικων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here