Και σε άλλα ΑΕΙ «ινδικοί» φάκελοι με ύποπτη σκόνη

Αλλοι τέσσερις  φάκελοι με περίεργο περιεχόμενο στάλθηκαν σε εκπαιδευτικά ιδρυματα της Ελλάδας, εκτός απο εκεινον του πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη -φάκελος που  έστειλε επτά εργαζομενους στο νοσοκομειο με ήπια συμπτώματα φλεγμονης στη μυτη και στο στομα

Το περιεχόμενο του φακέλου εκείνου ήδη εξετάζεται στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι παρόμοιοι φάκελοι (που απεστάλησαν από την Ινδία) έφτασαν επίσης σε ιδρύματα της Κρήτης, της Κέρκυρας, του Βολου και στο Πολυτεχνείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης  διακομισθηκαν επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο: πέντε υπάλληλοι του Πανεπιστημιου,  ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος  και ένας αστυνομικός που μετέβη για το περιστατικό  και (προφανώς θεωρώντας το φάρσα) έπιασε το φάκελο χωρίς να πάρει ιδιαίτερες προφυλαξεις. Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ τα συμπτώματα ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου, που είχαν αναφερθεί από κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.

Ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρύτανη του Πανεπιστημίου και ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της επειδή η ίδια απουσίαζε

Οι άλλοι τέσσερις φάκελοι -συμφωνα με πληροφορίες- δεν ανοίχτηκαν

Στην Κέρκυρα, ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στο πανεπιστήμιο καθώς εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά απόδυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος «ύποπτης τοξικότητας», που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη, φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον ύποπτο «φάκελο» αναμένεται να μεταφέρει ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που είναι εφοδιασμένη με ειδικές στολές, σε ασφαλή χώρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here