Και ο Γεραπετρίτης κουνά το δάκτυλο στους πολίτες

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», υπογράμμισε ότι η μάχη κατά του κορονοϊού είναι μια «διαρκής μάχη» και «θα πρέπει όλοι, μα όλοι, να είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων». Ο υπουργός μίλησε για μηδενικό εφησυχασμό και τόνισε ότι όλοι πρέπει να επιδείξουν αυτοπειθαρχία: «Ναι, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, πλην όμως εξακολουθούν να υφίστανται πολύ σημαντικοί περιορισμοί, τους οποίους πρέπει να εμπεδώσουμε». 

Έσπευσε μάλιστα να εξαγγείλει την εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ δεν απέκλεισε –εφόσον «χρειαστεί»– και την αυστηροποίηση του σχετικού πλαισίου. Τουλάχιστον έξι καταστήματα έκλεισαν για 15 ημέρες, ήταν το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο υπουργός. Για την αυστηροποίηση είπε ότι «το απεύχομαι, θεωρώ ότι θα δείξουμε την προσήκουσα προσοχή», όμως συνέχισε αναφέροντας πως «δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι ευκταίο… Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα είναι έλεγχοι που θα αφορούν και τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους πολίτες».

«Δυστυχώς φαίνεται πως όλοι κάπως έχουμε χαλαρώσει», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, καθιστώντας αυτομάτως όλους τους πολίτες υπεύθυνους για τις προσεχείς (ενδεχομένως δυσάρεστες) εξελίξεις.

Δεν παρέλειψε να βάλει και το «τυράκι» για τα εμβόλια, λέγοντας ότι από τη στιγμή που ανοίξει η δυνατότητα εμβολιασμού και για την ηλικιακή ομάδα 18 και άνω, θα μπορούσε να ανοίξει και η συζήτηση περί προνομίων. Ωστόσο, βιάστηκε να μιλήσει για τείχος ανοσίας εντός του Ιούνιου, δηλαδή για μια κατάσταση για την οποία ούτε οι ειδικοί είναι σίγουροι ότι θα επιτευχθεί τόσο γρήγορα: «Αν όλα πάνε καλά, στο τέλος Ιουνίου θα έχουμε ένα τείχος ανοσίας το οποίο θα μας επιτρέπει να πορευθούμε με ασφάλεια και στον τουρισμό, στο τέλος Ιουνίου ένα πολύ υψηλό ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί».

Συντονισμένες δηλώσεις

Το έδαφος για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη είχε προλειάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μαξίμου για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ως συνήθως, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού και των ποικίλων δραστηριοτήτων με παράλληλη άρση σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά εγκάλεσε τους πολίτες για ανευθυνότητα. Μάλιστα, προειδοποίησε πως «θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here