Κ. Μητσοτάκης: Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «είναι οξύμωρο ο κατά συρροήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν τη μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κύριε Τσίπρα. Δεν το κάνατε όταν λέγατε ότι θα καταργήσετε τα μνημόνια ή θα επαναφέρετε τη 13η σύνταξη», ενώ παράλληλα παράφρασε μια φράση του Μαρκ Τουέιν αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, λέγοντας συγκεκριμένα πως «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

«Αυτό που πληρώνουμε σήμερα είναι η δική σας αναξιοπιστία. Ρήτρα αναξιοπιστίας είναι το επιπλέον πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ. Ρήτρα προσωπικής σας αναξιοπιστίας και ρήτρα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Γι’ αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατό, για να γλιτώσει η Ελλάδα από τα αχρείαστα μέτρα, που για λογαριασμό σας φορτωνόμαστε όλοι».

Ο κ. Μητσοτάκης χρεώνει τα υπο ψήφιση μέτρα αποκλειστικά στους χειρισμόυς της κυβέρνησης, κι επιπλέον, προέβλεψε ότι πολύ σύντομα θα χρειαστούν κι επιπρόσθετα μέτρα. «Τα μέτρα τα οποία ψηφίζονται σήμερα είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής σας αναξιοπιστίας χωρίς να δίνεται λύση της βιωσιμότητας του συστήματος… Σύντομα θα χρειαστούν και νέα μέτρα».

Από τη δριμεία κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν γλίτωσαν ούτε οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε «η τσίπα είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας. Ο κ.Τσακαλώτος μιλούσε για την «κόκκινη γραμμή» του αφορολόγητου και δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί. Ενώ ο κ.Κατρούγκαλος νομοθετεί σήμερα όσα πολεμούσε στα δικαστήρια ως δικηγόρος».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δεν αργεί η ώρα των εκλογών» και αυτό διότι είναι η «μόνη δημοκρατική διέξοδος για να τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here