Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ αλλαγών στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η ανάγκη περαιτέρω τεχνικής επεξεργασίας διαφόρων ρυθμίσεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αφορούν ιδίως τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, τέθηκαν και  συζητήθηκαν στην τρίωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα. Παράλληλα, μεταφέρθηκαν ανησυχίες και προτάσεις των επαγγελματικών ενώσεων, ενώ η κυβέρνηση αναμένει και την απάντηση των Θεσμών στην πρότασή της.

Την ΚΟ ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

«Η πρότασή μας απευθύνεται στα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την ελληνική κοινωνία, την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που δεν θα διαρρηγνύουν την κοινωνική ισορροπία» δήλωσε μετά την συνεδρίαση η γραμματέας της ΚΟ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

«Από τη συζήτηση, τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις επισημάνθηκαν σημεία που απαιτούν περαιτέρω τεχνική επεξεργασία, όπως οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών» ανέφερε η κ. Θεοπεφτάτου.

Η ίδια τόνισε ότι ότι βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα επιτυγχάνεται με επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη, αποκλιμάκωση της ανεργίας και καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής.

«Η κυβέρνησή μας επιδιώκει μια βαθιά μεταρρυθμιστική τομή, σεβόμενη τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015, διαφυλάττοντας την κοινωνική συνοχή μέσω της μη μείωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων» κατέληξε η γραμματέας της ΚΟ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here