Κ.Αρσένης: Ψηφίζουμε κατά του πτωχευτικού ν/σ και όλων του των άρθρων που στοχεύουν στην άμεση ρευστοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών

«Νομοσχέδιο ρευστοποίησης της ελληνικής οικογένειας«, χαρακτήρισε ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον πτωχευτικό νόμο, κατά τη δευτερολογία του στην ολοκλήρωση της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.
Όπως σημείωσε ο κ. Αρσένης «…είναι σαφέστατο και έχει αποδειχθεί από όλες τις τοποθετήσεις των φορέων, ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο ρευστοποίησης της ελληνικής οικογένειας», επισημαίνοντας ότι στο στόχαστρο «βρίσκονται οι πολίτες που χρωστούν περισσότερα από 30.000 ευρώ, οι εγγυητές των δανείων τους και όσοι έχουν κληρονομήσει ή θα κληρονομήσουν δανειολήπτες. Ο στόχος σας είναι η ρευστοποίηση της περιουσίας των ελληνικών νοικοκυριών και αυτή είναι η πραγματικότητα».

Αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Μετά από τέσσερις ημέρες συζήτησης και επανειλημμένες εκκλήσεις μας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για πρώτη φορά ότι θα καταργήσει τον επερχόμενο νόμο. Εμείς χαιρετίζουμε αυτή τη δέσμευση, αλλά αναρωτιόμαστε τι προτείνει στη θέση του. Προτείνει την τιτλοποίηση και τη μεταφορά στα αρπακτικά ταμεία; Προτείνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τους πλειστηριασμούς που νομοθέτησε ως κυβέρνηση;».

Και κατέληξε, αποσαφηνίζοντας τη θέση του ΜέΡΑ25: «Εμείς, ως ΜέΡΑ25 έχουμε φέρει και είναι σε δημόσια διαβούλευση, πρόταση νόμου για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Είναι το σχέδιο Οδυσσέας, που ονομάσθηκε έτσι, καθώς οι πολίτες βρίσκονται σε έναν τιτάνιο αγώνα για να καταφέρουν να τους ανήκει το σπίτι τους. Αντιμετωπίζει το ζήτημα ως κοινωνικό πρόβλημα και όχι τιμωρητικά, με κατασχέσεις και πτωχεύσεις. Η αντιμετώπιση κ. Υπουργέ του προβλήματος σημαίνει «στοπ» στους πλειστηριασμούς και προστασία των πολιτών μέχρι να αποκατασταθεί η οικονομία και μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν σημαίνει τιμωρία και πτώχευσή τους. Λέμε «όχι» στις κατασχέσεις στη χειρότερη στιγμή της οικονομίας στην Ελλάδα, που είναι αυτό ακριβώς που προωθείται με αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο καταψηφίζουμε καθ’ ολοκληρία και σε όλα του τα άρθρα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here