Κ.Αρσένης: Η κυβέρνηση τορπιλίζει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία προς όφελος της ιδιωτικής υγείας και της ιδιωτικής παιδείας

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να μειώσει κατά 304 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και για την αδιανόητη αρνησή της να λειτουργήσουν οι σχολικές τάξεις με 15 μαθητές, ασκεί ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. Συγκεκριμένα σε δηλώσή του ο κ. Αρσένης υπογραμμίζει:

Η κυβέρνηση ολιγωρεί στην Υγεία και στην Παιδεία, για να μην «στεναχωρήσει» την ιδιωτική υγεία και την ιδιωτική παιδεία. Στον προϋπολογισμό 2021 προβλέπει μείωση στις δαπάνες των νοσοκομείων και μείωση κατά 304 εκατομμύρια ευρώ στη χρηματοδότηση εξοπλισμού για το ΕΣΥ, την ίδια στιγμή που οι ΜΕΘ – παρά τις δωρεές – αποδεικνύονται ανεπαρκείς εν μέσω κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση παραδέχεται πλέον επίσημα ότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο για τις απολυμάνσεις, ούτε προδιαγραφές για την καθαριότητα στα σχολικά συγκροτήματα και δεν έχουν καταγραφεί οι  ανάγκες σε καθαρίστριες/ες στα σχολικά συγκροτήματα. Συγχρόνως, αρνείται το αυτονόητο μέτρο των 15 μαθητών ανά αίθουσα.

Καλώ την κυβέρνηση να μην πνίξει και σήμερα τις φωνές λογικής γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών στα χημικά και στην εντεταλμένη αστυνομική βία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here